Hvordan bevare Langesund på kartet

Hvordan bevare Langesund som attraktivt tettsted?

Bærekraftig industri

Bærekraftig industri

Vi må sørge for at bussen også i fremtiden går helt til Langesund sentrum (og ikke får endestasjon på treningsbanen ved en nedlagt Langesund ungdomsskole).

Skal bussen gå til Langesund sentrum, må det være fordi folk vil dit = mange arbeidsplasser og enda flere butikker.

Av ovennevnte følger at vi må forlange at politikerne etablerer mange og bærekraftige arbeidsplasser i Langesund. Med bærekraftig mener jeg arbeidsplasser som går med så stort overskudd at det er vesentlig større enn bankrenten. Slik blir videreføring og -utvikling av bedriften interessant for de som har enda bedre greie på bedriftsøkonomi og forretningsdrift enn politikerne. På den måten vil bedriften kunne overtas av private aktører, og skatteinntektene vil øke for Langesund slik at byen virkelig får tyngde i sine krav når midler og investeringer skal fordeles (i første omgang vil naturlivis skatteinntektene gå i den felles Bamblekassa).

Den som mener å ha idé til type bedrift som passer i forrige avsnitt må naturligvis tipse en utvalgt politiker om dette og samtidig presisere at tipset ble gitt under den forutsetning at bedriften skal ligge i Langesund (og helst så nær sentrum som mulig, ref. bussen nevnt over).

Dersom du ikke stoler på at politikeren vil etablere denne bedriften, så må du enten selv stille som politiker eller starte bedriften selv. Det tryggeste er å starte bedriften selv, da har du full kontroll og kan ansette så mange arbeidstakere som nødvendig for virkelig å få Langesund plassert på kartet.

Selv om det vil være mest business for deg å selv starte bedriften, kan det vise seg å være best å gi oppgaven til politikeren. Skulle bedriften gå dårlig vil det bare være å konfrontere vedkommende ved å stille spørsmålet: hvordan forvaltet du mine idéer og mitt syn på saken om hvordan dette skulle gjøres?

Når neste kommunevalg nærmer seg, tar du konsekvensen av at politikeren ikke gjorde jobben sin, og så stiller du til valg selv.

Enkelt og trygt.

Usaklig hilsen
Perry Sævik

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Langesund og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..