Ledig bolig

Hei, jeg har en liten leilighet som er ledig. Den er helt nybygd, i treverk. Designet er klassisk og godt egnet for formålet. Selv om det er en firkantet kasse med flatt, lett skrått tak, så er det vel å trekke det noe langt å si at boligen er ei funkiskasse. Den er umalt, men vi får se om jeg gir den et strøk beis til sommeren eller høsten. Leiboerne er da gjerne ute i det fri og klarer seg uten vegger og tak helt til neste vår.

Taket strekker seg et par centimeter ut på sidene og på baksiden, men stikker 15 cm ut i forkant. Dette er for å hindre uvedkommende skapninger, som katter  og kråker/skjærer å få tilkomst til inngangen. Inngangen er et rundt hull med 28 mm diameter høyt oppe på den fremre veggen. Mindre skal ikke en slik inngang være.  Bunnen er trukket såvidt høyere enn sideveggene nederst. Dette for at ikke vann skal trekke inn på gulvet når regnvann renner ned langs ytterveggene.

Jeg vet at dette designet har falt i smak tidligere hos mine flyvende småfuglvenner,  og jeg vil tro at de fremtidige leieboerne dukker opp ganske snart. Min oppfordring er at den som trenger det mest tar kassa i bruk uten å spørre noe mer. Vi bruker prinsippet; Førstefugl til kassa flytter inn.

Så ser jeg frem til å sitte på terrassen i vår med kaffekoppen og en dag høre kvitter fra nyfødte, små nøster. Og er jeg enda heldigere så er jeg i posisjon også når førstefugl stikker nebbet og hodet ut og tar den første flyturen. Da er det viktig at nøstet årvåkent titter rundt seg så ikke tidligere nevnte katter og skjærer dukker opp under første IMG_5235 Fuglekassemellomlanding.

God vår.

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Natur, Uncategorized, Vår og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..