Ta vare på kulturlandskapet

I VG sier Astrid Meland at nå har vi hetset bøndene nok, og jeg er enig. For jeg syns det er hyggelig å se kyr på beite, hester i havnehagen, sauer med lam og geiter med killinger. Hun skriver: «Uten dem ville mer av kulturlandskapet vært gjengrodd. Elvene ville vært usynlige, heiene dekt av kratt.

Riktig nok gir vi subsidier til bøndene, men det er urimelig å påstå at bøndene er griske og mer snyltete enn oss andre.

Hva med subsidier i kraftkrevende industri? Hurtigruten tar imot subsidier. Skipsredere takker for den mikroskopiske skattesatsen. Foreldre tar imot barnetrygd og lån fra Husbanken. Vi sier sjelden nei til stipender. Få krever dørfabrikken nedlagt fordi den ikke lønner seg uten statsstøtte.»

Jeg sørger for å slå plenen min. Noen må sørge for at vi har «vaktmestre» som tar vare på kulturlandskapet vårt – i hele landet. Og produserer de egg, kjøtt og melk i tillegg er det bare flott.

Om PyS

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Arbeid, Fritid, Kommentarer, Mat, Natur, Samfunn, Sitater og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..