Tiden og hjertet

Det er rart med denne tiden, den står liksom ikke stille. Du kan høre klokken slår nesten synkront med hjerteslagene når du er i hvilemodus.

Tiden går, hele tiden. Mens jeg står på stedet hvil? Burde ikke jeg også komme videre, få utnyttet disse tilmålte hjerteslagene til fulle? I hvert fall få benyttet dem til å leve det livet jeg selv vil, i det minste strekke meg etter det.

IMG_2735Men nå må det ikke bli slik at når jeg ser tilbake på det som var, så ser jeg meg selv til de grader opptatt med å overleve. Et sted går det da et skjæringspunkt. Jeg arbeider for å overleve, men i praksis mer enn det, jeg arbeider også for å kunne nyte friheten.

IMG_2737På tidslinjen min er det mer enn et skjæringspunkt – det er to. Det første er plassert dit jeg er kommet når jeg har arbeidet nok denne dagen for å kunne overleve. Men jeg avslutter ikke arbeidet da, jeg jobber videre. Jeg jobber – for å kunne nyte friheten når arbeidet avsluttes i det andre skjæringspunktet. Hvem bestemmer hvor dette siste punktet skal plasseres? Jeg selv, eller andre? Det er en mulighet for at stat og arbeidsgiver ønsker å plassere tidspunktet for arbeidets avslutning lenger frem i tid enn jeg selv og familien skulle ønske. Avsluttes arbeidet for sent, blir min frihet mindre.

IMG_2870Det optimale for meg er å avslutte arbeidsdagen på et tidspunkt som gir meg nok til å overleve og samtidig overskudd til å nyte friheten. Dette overskuddet vil bestå både av gode materielle kår og helse god nok til å nyte tiden og det hjertet kan gi meg.

IMG_5445Det optimale er godt nok for meg

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Arbeid, Avslapping, Fin Form, Fritid, Helse, Livet, Livsvisdom og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..