Den generøse egoist og treet som ikke ville dø

Her om dagen var det fram med motorsaga igjen. Det gjaldt det nest siste av de opprinnelige trærne på tomta. Furua har hatt flere funksjoner, i mange år var det for eksempel hengt opp fuglekasse der. De første årene en duplex, altså en toetasjes kasse. Det viste seg imidlertid at fuglene mine var like kresne som oss som eide tomta, det var nemlig bare den ene boligen som ble brukt. Den stod i mange år uten hverken beis eller maling, og til slutt byttet jeg den ut med en standard fuglebolig.

Som den generøse typen jeg er (må gjerne oppfattes ironisk) har jeg opp gjennom årene kappet høyden og greiner på treet slik at naboen bak oss skulle få bedre utsikt mot sundet og skipsleia. Husker jeg rett fikk vi mer ettermiddagssol som en bonus. Den observante leser vil derfor skjønne at det var ren og skjær egoisme som gjorde at treet ble forkortet. Men på et eller annet tidspunkt var jeg nok for solhungrig. Treet sa på en måte fra at Nå har du gått for langt, Perry. Forståelig nok, uten grønne furunåler var det ikke noe liv for treet. Men det stod der fortsatt, og etter hvert fikk det mer og mer preg av å være et høyreist kunstverk. Og du vet, et kunstverk kan oppfattes forskjellig – for eksempel vakkert for noen, stygt for andre.

Treet har også i alle år hatt ei huske. Denne har vært veldig populær blant barna og senere barnebarna. Med fare for brudd i råtnende greiner, sørget jeg for sikring oppover, altså tilleggsforankring i ei grein over festegreina.

I år har vi imidlertid følt en uro og nervøsitet for hva som vil skje. I år? neste år? Eller …? Usikkerheten gjorde at kona og jeg bestemte at Nok er nok. Barnebarna protesterte. Hagen ville ikke være den samme uten det treet, skjønte vi. Og ettertenksomt kan vi trygt si at det døde treet har gitt mye liv i hagen.

Og bare stubben stod igjen viste det seg at det ikke bare var fugler som hadde hatt boligen sin i det treet.

DSC02698

 

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Barn, Fin Form, Fritid, Natur og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..