Matbilletten

Jeg er med i dugnadsgjengen på Skjærgårdssang som de siste ni årene har blitt arrangert en helg i august. Nå sist lørdag måtte jeg bistå en som var med på fiskefestivalen i Langesund, og jeg ble derfor en knapp time forsinket til oppgaven min i grillområdet. Jeg tok ikke dette så tungt, for på denne tiden av dagen visste jeg det var nok andre frivillige som kunne trå til.

Relativt raskt kom grilladministratoren, Dag Finn, og ga meg en billett som ville gi meg et gratis måltid. Dette betyr vel at en ikke ukontrollert skal hive innpå pølser og koteletter selv om en er en del av grillgjengen. Omgangstonen blant oss er lett, og jeg spør humoristisk: Har jeg fortjent dette, da? Jeg skal ikke svare direkte på spørsmålet, sa Dag Finn, men jeg kan jo minne om det Jesus fortalte om bonden som hentet inn folk til å arbeide på markene sine. Han hentet inn arbeidere ut over hele dagen, helt til kvelden kom. Da kalte han fram arbeiderne og ga dem lønn. Uvanlig nok fikk de utbetalt det samme beløpet alle sammen uansett hvor lenge de hadde jobbet.

Det var et svar som passet på Skjærgårds. Nå vet jeg ikke om den samme ordningen blir brukt overfor alle de frivillige på Skjærgårdssang, men et fint prinsipp er det: Er du med i dugnadsgjengen, så får du maten.

Matbillett Skjærgårdssang

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Arbeid, Fritid, Kommentarer, Konsert, Mat, Samfunn, Sommer og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..