Stort Blått Hjerte

En FB-venn spurte om en kan være politisk blå og ha et stort hjerte for sine medmennesker.  

Uten å gå inn på hva et stort hjerte kan bety i medmenneskelig sammenheng, la oss anta at svaret er ja.

En bedriftseier er gjerne politisk blå. Det blir argumentert med at bedriftene ønsker lavest mulig skatt så overskuddet kan brukes til å etablere flere arbeidsplasser.  

Utviklingen i dag viser at roboter i større grad er på vei inn og overtar arbeidsoppgaver som den vanlige borger/arbeider tradisjonelt har utført. Det er nærliggende å tro at i fremtiden vil en større andel mennesker være uten arbeid. De må leve av det samfunnet finner å kunne gi dem som samfunnslønn (arbeidsledighetstrygd, uførepensjon, pensjon). På et eller annet tidspunkt blir skatteinntekten fra den vanlige borger (som er så heldig å ha jobb) for liten til å dekke kostnadene til samfunnslønn. Vi må da anta at den blå bedriftseieren fortsatt har et stort hjerte for sine medmennesker. I så fall betaler den blå inn til staten (aksepterer skatt) for å holde samfunnet gående. Et sted må pengene komme fra så massene kan motta lønn/almisse. Dessuten må en bygge skoler, veier, fengsler etc. Kan pengene komme fra noe annet enn fra det som blir produsert, altså fra de blå?

I fremtiden må altså den politiske blå ha et stort hjerte. l motsatt fall blir det sult og død for den som ingenting har eller får. Ifall sult og død vil også en del av markedet falle bort og konkurransen bedriftene imellom hardner til ennå mer. Det er ikke rart at de blå øver seg på å ha et stort hjerte for sine medmennesker.

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Arbeid, Blåblogg, Kommentarer, Livet, Livsvisdom, Samfunn og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..