Lykke

Her om dagen ble det gitt en karakteristikk av meg som gikk ut på at jeg gjorde mitt for å være lykkelig. Jeg fikk med en gang en dårlig følelse, la meg like godt si at jeg fikk et snev av dårlig samvittighet. 

Visst ønsker jeg å være lykkelig og ha det godt. Opp gjennom årene har jeg også vært oppmerksom på den mulige urettferdigheten i den posisjon livet har satt meg i. Jeg tenker da på det å sammenligne meg med andre, gjerne mange, hundrevis av millioner andre for den saks skyld. Jeg har også, kanskje for å nøytralisere den dårlige samvittigheten, spurt enkelte samtalepartnere om jeg skal ha dårlig samvittighet for min lykke. Svaret er alltid som jeg ønsker å høre det: Nei, du skal ikke ha dårlig samvittighet for å ha det godt. Derfor har jeg fortsatt å lulle meg inn i min behagelige tilværelse.

Fortsatt lar jeg integreringen av våre nye landsmenn være en del av kommunens ansvar. Det er en av de tingene skattepengene mine skal brukes til.

Jeg gir klær til Fretex, men fortsatt henger det for mange skjorter og bukser i skapet.

Mesteren, Jesus, har sagt at jeg skal gi bort alt jeg eier til de fattige. Men det har jeg ikke gjort. Fortsatt er mitt jordiske gods en del av min lykke.

Jeg skulle hjelpe den som er i nød, men jeg er et dårlig eksempel som den nødlidendes hjelper.

Mesteren sa at jeg skulle forlate far, mor og familien og gå på Hans vei. Jeg forlot dem ikke. Fortsatt er familien en del av min lykke.

Jeg slikker sol i en tilbakelent og tilbaketrukket tilværelse og svaler meg svømmende i Middelhavets blå bølger eller om så er i bassengets klorbehandlede, solvarmede ferskvann.

Det er så mange grunner til at jeg skulle ha dårlig samvittighet i min siviliserte, gode tilværelse, men likevel fortsetter jeg å leve på min lykkelige måte  

og jeg vil alltid lure på om jeg skal ha dårlig samvittighet eller om jeg  bare skal fortsette med å være lykkelig.  

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..