Sivilisasjon og sparedusj

Jeg har mistet troen på meg selv når det gjelder å aksjonere i forhold til klimautfordringene, og mistenker at jeg egentlig ikke bryr meg om problemet. Sivilisert som jeg mener å være, dusjer jeg regelmessig, men har sluttet med sparedusj. Ikke vil jeg fly mindre i år enn i fjor heller. Dessuten kjører jeg dieselbil med mer enn nok hestekrefter.

Apropos sivilisert. Leser at vi lever i en Type 1 sivilisasjon, den laveste på en Kardashev skala som går fra 1 til 3. Skalaen forteller noe om det teknologiske nivået på en sivilisasjon med bakgrunn i den energimengde den er i stand til å bruke.

Jeg er jo for tekniske fremskritt, og dersom vi skal komme oss til nivå 2, som jeg forstår er å bruke all den energien sola vår avgir, så må vi jo skape et behov for utnyttelse av en slik energimengde.

La oss dusje, fly og dra på all verdens unødvendige cruise. La oss vise at vi kan bruke masse energi og på den måten øve et sterkest mulig press på de vitenskapelige og teknologiske miljøene. La oss drive vår viten dypere, lengre, høyere og utvikle sivilisasjonen til et nivå som overgår min fatteevne.  

He he. Det var nå moro å filosofere, da.

Bilde fra www.kosmosjournal.org

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Livet, Livsstil, Natur, Samfunn, Sitater og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..