Alkohol i media

.

Deler av det jeg her skriver gjør jeg som imaginær hobbypsykolog. Jeg ser at en avis har reportasjer fra besøk på forskjellige puber som et slags fast innslag. Deltakerne på reportasjebesøkene kan nok komme til å hevde at jeg er ute med en moralsk pekefinger når jeg sier at jeg ikke synes noe om et slikt fast innslag i avisa. 

Som imaginær hobbypsykolog har jeg en teori om at den som, over tid, eksponerer seg i media med tekst om alkohol og bilde av vin- og ølglass, gjør dette for å ufarliggjøre alkoholbruken sin. Omverdenen skal se at jeg har full kontroll med det jeg inntar. 

Og har du ennå ikke kommentert at jeg nok bruker en moralsk pekefinger, gjør du det nok nå: Jeg foreslår at du over noe tid (gjerne et år) noterer antall alkoholenheter du inntar ukentlig. Da har du full kontroll og det gir deg muligheten til å vurdere å justere inntaket dersom du ser en stigende volumkurve over tid. 

Morsomt og ikke gjennomførbart, jeg er enig i det. Men om det ikke oppfattes som morsomt, så mener du vel at den fingeren min nå peker oppover? 

Til slutt vil jeg bare nevne at det ikke er min mening å komme med noen pekefinger i sakens anledning, jeg er bare oppmerksom på enkelte alkohol-helsefakta. Denne tanken, at jeg skulle mene at en som nyter alkohol regelmessig har dårlig moral, ble jeg gjort oppmerksom på for flere år siden da jeg kom med en uttalelse som for meg var både morsom og uskyldig, om nettopp alkoholbruk. 

Og helt til slutt: Jeg er ikke avholdsmann. 

.

.

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Fin Form, Helse, Kommentarer, Livsstil, Livsvisdom, Samfunn og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..