Corona-tur fra Spania

Jeg (vi) har kommet tilbake fra ferietur i Spania. Coronaviruset gjorde at hjemreisen ble fremskutt med noen uker. I Spania var det portforbud, butikker og restauranter/spisesteder var stengt. I matvarebutikkene slapp de folk inn i puljer for at det ikke skulle bli trengsel på innsiden. Politier stoppet folk på gata og sendte dem hjem og innomhus. Droner ble også tatt i bruk for å kontrollere at portforbudet ble overholdt. Jeg leser at flere hundre fikk bot.

På flyplassen i Alicante gikk det greit å komme gjennom sikkerhetskontrollen, men det var i praksis ikke mat å få kjøpt, det var lang kø utenfor en kafe som var åpen. En fikk kjøpt vann i automat, men de som bare hadde kredittkort, var avhengig av å få mynt av andre velvillige i køen (jeg fikk yte min skjerv til en fortvilet og tørst dame).   

Etter billettkontroll og ombordstigning satt vi i flyet i en time og lettet kl 12:30, planlagt avgang var 07:00. Grunnen var mangel på flygeledere. Dette var et ekstrafly som var satt opp, Norwegians Dreamliner med plass til nærmere 350 passasjerer. 3 seter på hver vindus side og 3 seter i midten. Det var ikke servering ombord, men de som ønsket det fikk utdelt en vannflaske. 

På Gardermoen gikk det greit å komme ut av flyet. Det var imidlertid lang kø ved passkontrollen. Da vi var igjennom den, gikk vi til vår forundring forbi en åpen tax-fri, ingen solidaritet med butikker forøvrig altså.

Jernbanestasjonen hadde ikke mye folk, det var derfor meget god plass på toget. Det var det på stasjonene sørover mot Porsgrunn også. Kanskje det mest spesielle var den tomme Oslo-stasjonen. Vi så ingen personer. 

I Porsgrunn ble vi møtt av familie som hadde med seg bilen vår slik at vi kunne kjøre de siste to milene i egen bil. 

Deilig å være hjemme i Norge. Her er vi solidariske og sitter i 14 dagers karantene.

Oslo jernbanestasjon kl17:30

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Historie, Kommentarer, Livet, Samfunn, Transport og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..