Når penger bøyer ryggen

Når penger betyr mer enn en rak rygg: 

Fra boken E… av David Bodanis: I 1938 hadde den italienske flyktningen Emilio Segré fått en stilling til 300 dollar måneden på laboratoriet til Ernest Lawrence. Det var et lykketreff for Segré, som var jødisk, for hvis han og hans unge kone måtte reise tilbake til Italia, ville det ikke lenger være noen mulighet for å arbeide ved et universitet. Dessuten var det stor fare for at de ville bli overlatt til tyskerne, og – slik det hadde skjedd med mange av slektningene deres – barna deres ville kanskje bli drept. Segré husket hva Lawrence gjorde:

“I juli 1939 spurte Lawrence, som på det tidspunktet måtte ha skjønt min situasjon, meg om jeg kunne reise tilbake til Palermo. Jeg svarte ved å fortelle ham sannheten, og han skjøt øyeblikkelig inn: “Men hvorfor skulle jeg da betale deg 300 dollar måneden? Fra nå av vil jeg gi deg 116 dollar”. Jeg var målløs, og selv nå, så mange år etterpå, fatter jeg ikke at han ikke et sekund tenkte på hva slags inntrykk han gjorde.” 

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Historie, Kommentarer, Sitater, Vitenskap og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..