Minner for den fjerne fremtid.

.

I 2007 var jeg i Kirkenes og fikk besøke mormor og bestefars gravsted. Jeg var i byen sammen med mine søskenbarn Marion og Torgeir i forbindelse med et arveskifte.   

Før vi dro fra huset der besteforeldrene våre hadde bodd i alle år, plukket vi med oss to små steiner fra grusgangen foran huset. Ved graven hadde vi et minnenes øyeblikk der vi også la fra oss de to små steinene. Tanken var at steinene vil ligge der i alle år som en symbolsk link mellom huset deres og gravplassen. Sannsynligvis vil de ligge der lenger enn gravstøtten. 

Jeg kom til å tenke på denne episoden da jeg leste om Emilio Segré (se bloggen min 26. juli). Han var den første som eksperimentelt bekreftet grunnstoffet technetium (1937). Da krigen var over, dro han til sin fars gravsted og strødde en liten mengde technetium over graven, og sa senere: “Radioaktiviteten var forsvinnende liten, men halveringstiden på hundretusenvis av år vil vare lenger enn noe monument jeg hadde råd til.” (ref. David Bodanis). 

Det spørs om ikke Marions, Torgeirs og Perrys minneshandling varer ut over halveringstiden til Segrés technetium. Men ved tidens fylde vil det sannsynligvis ikke være noen som spør hva de to steinene gjør akkurat der tett inntil hverandre. 

.

.

Om Perry Saevik

Living in Norway. As alternative stays in Spain.
Dette innlegget ble publisert i Ekteskap, Historie, Kommentarer, Livet, Livsvisdom, Natur, Sitater, Vennskap, Vitenskap og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Velkommen til å kommentere.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..